Da! De altfel succinta trecere in revista a elementelor hotaratoare in formarea acelui „mix ideal”, ofera datele despre ceea ce e necesar sa detii in acest process de obtinere a unui espresso ideal, si anume: Cafeaua de calitate, masinile (espressor si rasnita) de top, si nu in ultimul rand talentul persoanei care joaca rolul de Barista.

Fiorenzato F4 Nano electronica este o rasnita ce se adreseaza micilior locatii, cafenele, patiserii, cofetarii, bristo, dar si acelor persoane pretentioase, mari pasionati de cafea, care doresc sa se bucure de un espresso fabulos, in intimitatea casei lor.

Designul este modern, cu finisaje de o calitate superioara, dar cel mai mult atrage atentia display-ul. Dupa o simpla rezumare a instructiunilor, lucrul cu aceasta rasnita se doveste a fi extrem de confortabil. Informatiile preluate prin intermediul display-ului fiind foarte utile.

Rasnita Fiorenzato F4 Nano electronica dispune de cutite plate de 58 mm, cu o viteza de rotatie de 14000 rotatii pe minut, dar pentru un numar recomandat de cafele pe zi ( in jur de 20-30) este perfecta.

Remarcabil ca o rasnita de aceasta talie este destul de silentioasa.

De retinut ca aceasta rasnita permite 3 functii de preparare – pentru o singura doza- utilizam in portafiltru nostru sita pentru o portie, pentru doua doze- sita pentru 2 portii, si manual- procesul de rasnire va fi intrerupt manual, printr-o simpla apasare a pictogramei de pe display. Revenind, foarte important cele 2 functii de preparare a macinaturii pot fi programabile, in functie de timpul pe care-l setam noi conform preferintelor noastre, va rasni cantitatea de grame de cafea urmarita.

Reglaj micrometric. De ce sunt atat de cautate rasnitele cu reglaj fin, micrometric. Pentru a reusi sa savurezi un bun espresso urmaresti doua conditii esentiale, gradul macinaturii, dar si modul de tampare. Sa ne focusam pe gradul macinaturii! Atunci cand avem de a face cu o rasnita in trepte s-ar putea sa avem surpriza urmatoare: gradul macinaturii sa nu poata fii obtinut, simtind nevoia clara de o treapta intermediara. Aici intervin producatorii prestigiosi din domeniu lansand rasnitele cu reglaj fin, micrometric. Ce se intampla cu o rasnita cu reglaj in trepte prestabilite. O macinatura a cafelei prea grunjoasa, va permite apei sa patrunda prin pastila de cafea din sita prea rapid, nereusind sa extraga acele uleiuri, nuante note, crema, toate acele caracteristici care diferentiaza o cafea espresso de o cafea normala. In schimb o macinatura prea fina poate conduce la un rezultat totusi neplacuta, cafeaua curge foarte greu, caramelizandu-se si amarandu-se in ceasca, recunoastem foarte usor dupa nuanta aproape maro a cremei rezultate. Si de aceea pasionatii de cafea vor cauta sa achizitioneze pe langa un espressor performant si o rasnita cu reglaj micrometric.

Privind palierul de rasnite competitoare trebuie sa mentionam ca Fiorenzato F 4 Nano electronica se distinge si prin fiabilitate, nu doar o prima impresie o sa confirme, dar aceasta rasnita este in mod cert construita solid.

Totusi ceea ce m-a incantat cel mai mult este chiar rezultatul: cafeaua rasnita uniform, usor „pufoasa”, fara a experimenta vreun fenomen de aglutinare.

Dimensiunile sunt perfecte, o rasnita compacta - 169x473x240 mm, se incadreaza perfect si in spatii restranse. 

Asadar va asteptam pentru orice alte informatii la telefonul nostru 0732 32 32 32, si va informa ca in aceasta perioada beneficiati de oferta noastra speciala. Detalii aici